با استناد به پیشبینی داخلی دولت، اقتصاد آلمان در آستانه سومین سال متوالی با رکود اقتصادی مواجه است. این هشدار پس از افزایش اخیر تعرفههای ایالاتمتحده و افزایش عدم قطعیت پیرامون سیاستهای تجاری واشنگتن صادر شده است.
به گزارش بخش خبری گلدیکا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده، تعرفه 20 درصدی بر تمام واردات از اتحادیه اروپا و همچنین تعرفه 25 درصدی بر فولاد، آلومینیوم و خودرو اعمال کرد. واشنگتن ادعا کرد که این اقدام برای مقابله با «عدم تعادل تجاری ناعادلانه» ضروری است.
اگرچه اتحادیه اروپا با تعرفههای خود تلافی کرد، ترامپ موافقت کرد که اکثر اقدامات جدید را به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد تا زمان برای مذاکرات فراهم شود. با این وجود، تعرفه پایه 10 درصدی و تعرفههای هدفمند 25 درصدی همچنان پابرجا هستند.
همانطور که روزنامه هندلزبلات روز سهشنبه گزارش داد، دولت در حال کنارهگیری آلمان به رهبری اولاف شولتز، پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی خود برای سال ۲۰۲۵ را به صفر درصد کاهش داده است، که نسبت به تخمین قبلی ۰.۳ درصد در ژانویه، کاهش یافته است. این اولین بار در تاریخ خواهد بود که بزرگترین اقتصاد اروپا پس از انقباض در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، برای سه سال متوالی رشد نداشته است.
با نگاهی به آینده، دولت تنها بهبود ناچیز ۰.۹ درصدی رشد را در سال ۲۰۲۶ پیشبینی میکند که نسبت به پیشبینی قبلی ۱.۱ درصدی، کاهش یافته است.
این وضعیت به ویژه با توجه به اینکه ایالاتمتحده سال گذشته بزرگترین شریک تجاری آلمان بود، نگرانکننده است، طبق دادههای اداره آمار فدرال. تعرفههای جدید به طور قابل توجهی بر مشاغل آلمانی تأثیر گذاشته و بسیاری از شرکتها را به تعویق انداخته است تا زمانی که شفافیت بیشتری در مورد روابط تجاری وجود داشته باشد.
منابع آگاه از این موضوع هشدار دادند که اگر تعرفههای کامل ۲۰ درصدی اعمال شود، رشد اقتصادی آلمان میتواند حتی بدتر شود. موسسه اقتصاد جهانی کیل و موسسه Ifo در مونیخ پیش از این تخمین زدهاند که در چنین شرایطی، اقتصاد آلمان میتواند تا 0.3 درصد کوچک شود.
علاوه بر تنشهای تجاری، عملکرد ضعیف کسبوکارها نیز مشکلات اقتصادی آلمان را تشدید کرده است. بااینحال، برخی از افراد آگاه اظهار داشتند که تصویب یک صندوق زیرساختی 500 میلیارد یورویی (570 میلیارد دلار) و اصلاحات در سقف بدهی این کشور میتواند به کاهش برخی از عدم قطعیتهای موجود کمک کند.
آنها همچنین خاطرنشان کردند که تغییر در رهبری سیاسی میتواند چشمانداز را بهبود بخشد. فردریش مرتس، صدراعظم آینده که قرار است در ماه مه به قدرت برسد، متعهد شده است که رقابتپذیری اقتصادی آلمان را احیا کند.
منابع اعلام کردند که پیشبینیهای اقتصادی بسته به اقدامات آینده ترامپ و نتیجه مذاکرات بین بروکسل و واشنگتن، همچنان ممکن است تغییر کند. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، پیش از این پیشنهاد توافق «صفر در برابر صفر» در مورد کالاهای صنعتی با ایالات متحده را مطرح کرده بود، اما ترامپ این پیشنهاد را رد کرد و در عوض خواستار آن شد که اتحادیه اروپا متعهد به خرید ۳۵۰ میلیارد دلار از صادرات انرژی آمریکا در ازای کاهش تعرفهها شود.
هشدار روزنامه هندلزبلات در حالی منتشر میشود که صندوق بینالمللی پول این هفته پیشبینی رشد اقتصادی آلمان در سال ۲۰۲۵ را به صفر درصد کاهش داد. صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که آلمان تنها کشور عضو گروه ۷ خواهد بود که امسال رکود را تجربه خواهد کرد و به آسیبپذیری صنایع صادراتمحور آن در برابر افزایش تنشهای تجاری جهانی اشاره میکند.
منابع: تسنیم