دلار در ابتدای هفته گذشته روندی صعودی را تجربه کرد، هرچند در اواسط هفته اصلاح نسبی را به خود دید. بااینحال، با ادامه ریسکهای سیاسی، دلار سیر صعودی خود را از سر گرفت.
به گزارش خبری گلدیکا، در بازار غیررسمی تهران، دلار روز شنبه حرکت صعودی خود را حفظ کرد. پس از افزایش در ابتدای هفته قبل، دلار در اواسط هفته افت قیمت را تجربه کرد، اما با توجه به وجود نگرانیها در مورد ریسکهای سیاسی و نبود مثبتی در رابطه با لغو تحریمها، قیمت دلار دوباره شتاب گرفت. علاوهبراین، افزایش فصلی تقاضا برای دلار در سه ماهه پایانی سال به افزایش آن نیز دامن زد.
درحالیکه قیمت دلار در بازار آزاد روز شنبه افزایش یافت، بازار رسمی با کاهش روبرو شد. تجزیه و تحلیلها نشان میدهند که شکاف بین نرخ رسمی و غیررسمی ارز در شنبه به ۳۲.۱ درصد رسیده است که از ۲۹.۷ درصد در روز پنجشنبه افزایش یافته است. اگرچه سامانه ارز تجاری در ابتدا برای یکسانسازی نرخ ارز طراحی شده بود، اما اکنون به نظر میرسد که به عنوان مکانیزمی برای کنترل قیمت عمل میکند.
برخلاف افزایش دلار، انواع سکه طلا با افت قیمت مواجه شدند. دلیل اصلی این کاهش، ادامه حراج سکه توسط مرکز مبادلات و کاهش جهانی قیمت طلا بود. به گزارش مرکز مبادلات ایران، در هفته منتهی به ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳، در مجموع ۴۸ هزار و ۶۲۶ قطعه سکه طلا معامله شد. همچنین ۸۵۷ هزار و ۶۰۱ قطعه سکه طلای بهار آزادی از طریق بانک مرکزی بین خریداران توزیع شد. طرح پیشفروش یک میلیون سکه از ۲۷ بهمن ماه آغاز شد که به هر ایرانی بالای ۱۸ سال اجازه میدهد تا حداکثر یک سکه تمام، دو نیم سکه و سه ربع سکه از سری بهار آزادی را از طریق مرکز مبادلات ایران خریداری کند.
ارزیابیهای بازار حاکی از آن بود که روز شنبه حباب قیمت سکه طرح جدید نسبت به روز پنجشنبه ۲۴ بهمن کاهش یافته و به طور مشخص ارزش حباب هر سکه به ۱۲ میلیون و ۳۹۷ هزار تومان رسیده است.
قیمت دلار در بازار غیررسمی با ۱۴۵۰ تومان افزایش نسبت به روز پنجشنبه به ۹۰ هزار و ۸۵۰ تومان در هر اسکناس رسید. این در حالی است که بازار رسمی افت قیمتی را به ثبت رساند و هر دلار در صرافی ۲۷ بهمن ماه ۶۸ هزار و ۷۴۹ تومان معامله شد.
بههمینترتیب، قیمت غیررسمی یورو در بازار افزایش یافت و به ۹۵ هزار و ۵۴۰ تومان رسید. با وجود افزایش قیمت دلار و یورو، سکه طلا طرح جدید با افت ۷۰۰ هزار تومانی ۷۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته شد.
منبع: دنیای اقتصاد